A háztartási balesetek, mint a vágás, forrázás és az égés velejárója a fizikai sérülés kellemetlenségei. Azonban a tűz, a robbanás vagy a vihar az épületben is okoz kisebb-nagyobb károkat. A károk elhárításának egy része a katasztrófavédelemre tartozik. Egy másik részét azonban a takarításon és bontáson túl fertőtlenítést is igényel.

takraítás baleseti helyszíneket teljes diszkrécióval

  • Vér, kiömlő zsír vagy olaj?
  • Vegyi anyagok okozta szennyeződések?
  • Állati maradványok, piszok?

Keresse szakembereinket, akik hatékonyan felszámolják a szennyeződést.
Hívjon bennünket bizalommal!
A fertőzésveszélyes helyzetet korrekten kezeljük!

Cégünk olyan környezetbarát, emberre ártalmatlan fertőtlenítőszerrel dolgozik, mely szigorú engedélyezési eljárás és hosszú kísérletek után kapott hasnálati engedélyt.

Tudta?

A bélféreg peték ürülékkel kerülnek a környezetbe, ahonnan néhány hetes fejlődéssel újból aktív parazitaként támadnak. A száraz ürülék és pora a veszélyesebb, mely nem csak vidéken veszélyforrás, hanem városban a hobbiállatok (macskák, kutyák) parazitái is terjeszthetik a kórokozókat.

Hobbiállatok is terjeszthetnek fertőzést

Magyarországon hozzávetőlegesen kétmillió kutya él. Csak Budapesten több mint 60 tonna kutyaürülék kerül naponta az utcákra és parkokba, mely éves szinten meghaladja a 20 ezer (!) tonnát. A kutyapiszok, és a petéket is tartalmazó pora mindenütt jelen van: parkokban, tereken, utakon, kertekben. A gazdaállatok szőrzetében és nyálában is gazdagon fordul elő. A kölyökkutyák, házi cicák csókolgatása egyenes út a fertőzéshez. Ugyanígy a madarak ürüléke is veszélyforrás, ezért a galambok, gerlék etetése hatóságilag tilos. Az epidemiológiai felmérések szerint a lakosság mintegy harmada lesz fertőzött élete során.

Fertőzésveszélyes kutyák

Az ember fertőződése nem csak akkor következhet be, ha fertőzött húst fogyaszt. A parazitafertőzések tünetei: hasmenés, hányás, hasi fájdalmak, láz, fejfájás, figyelemzavar, izomfájdalmak, légzési nehézségek, kötőhártya gyulladás, bőrkiütések. Asztmás jellegű tünetek is kialakulhatnak. Egy nagy mintájú betegcsoport vizsgálatakor kiderült, hogy a légúti panaszok 40%-át a testben lévő vándorló lárva okozta.