• Technológiánk megszünteti a szagokat, bűzöket.
  • Izzadságszag, bomló szerves anyagok szaga, egyéb szerves vegyületek?
  • Esetleg rágcsáló kisállat szagmaradványa?
  • Festék-, sütőolaj szag vagy egyéb ételszag?
  • Dohány-, füst- vagy doh szag?
  • Alkohol, aldehid, hagymaszag?
  • Fekália, csatorna- és erjedés, rothadás szag?
  • Dohos szag, kátrány- és benzinszag?
  • Van megoldás! Keresse szakembereinket bizalommal! 

A dohosság önmagában veszélyt jelez, hiszen a szag forrása a penész. Ez a gombafajta spórákkal szaporodik, melyek a láthatatlan penész esetén is jelen vannak pincékben, zárt helyiségekben. A dohos szag tehát penész jelenlétére utal, melyet minél előbb érdemes megszüntetni. A lehetséges egészségügyi problémák, melyeket a penész okoz, a légúti irritáció, köhögés, orrdugulás, melyek kezelés nélkül arcüreggyulladáshoz és allergiához is vezethetnek. A mikotoxinok (gombamérgek) bizonyos penészgombák által termelt erős hatóanyagok, melyek az élelmiszerekben természetes úton előforduló legveszélyesebb mérgek közé tartoznak. A gombamérgek és a fuzáriumgomba toxinok komoly egészségügyi kockázatot jelentenek

Hol alkalmazható?

Technológiánk nem csak elfedi, hanem megszünteti a szagokat okozó molekulákat.

Az alkalmazott módszer nem csak a levegőből tünteti el a szagokat, hanem az épület falait és a berendezési tárgyakat is szagtalanítja. Lehet ez matrac, függöny, szőnyeg, kárpit, ágynemű, állott és dohos ruhák. A módszer alkalmazható irodában, üzlethelyiségben, lakásban, vagy beltérben autó, lakókocsi, hajó esetén.

NB! Az otthon és gépkocsiban használt légfrissítő összes fajtája (illatgyertya, elektromos párologtató, szpré, illatos gélek, füstölők) nem elhanyagolható mennyiségben bocsát ki károsító anyagokat. Szinte mindegyik tartalmaz karcinogén összetevőket, és az idegrendszerre irritábilis hatású vegyületeket, mint a benzol vagy a formaldehid. Előbbi a vörösvérsejteket károsítja, és fokozza a vérrögképződést, nem mellékesen a rák kockázatát is növeli. A mérgező formaldehid irritációt, légzési problémákat, allergiát okozhat, és szintén rákkeltő hatású. Az Európai Fogyasztóvédők adatai alapján a légfrissítők miatt az autók és a szobák levegője egy forgalmas autóút levegőjénél is károsabb.

Az elektromos légfrissítők a légúti betegségek (asztma, hörghurut, hörgőrák) kockázatát fokozzák. Ezek az aeroszol illatosítók a hormonális rendszert megzavaró ftalátokat is tartalmazhatnak.

Egy tartósan cigarettafüsttel terhelt, dohányszagú szobát festés előtt érdemes szagtalanítani. A festés önmagában nem tünteti el teljesen a füstös dohányszagot.

Rossz szagú szőnyeg, függöny, kárpitok mosása előtte érdemes a szagtalanítást is elvégeztetni! Így a bűzt okozó vegyületekhez már nem kapcsolódhatnak a mosáskor használt illatosító anyagok.

A cigarettaszag

A levegőben lévő fenol vegyületek a dohányfüst részei. Gyorsan és agresszívan kötődnek minden anyaghoz. A fenol tartalmú gázok és gőzök a dohányfüstben irritálják a nyálkahártyát a tüdőben, orrban, torokban és a szemben. A bútorokba, szövetekbe, falakba beszívódva hosszan tartó bűzt árasztanak. Technológiánk által megszűnik a fenol kötődése más anyagokhoz, felületekhez, s így elmúlik a rossz szag a szobából, gépkocsiból, zárt terekből.

Kérje szakemberünk tanácsát! 

A cigaretta füstjével nikotin kerül a levegőbe, a falakra, berendezési tárgyakra. A nikotin a légnemű nitritekkel alkot nikotinspecifikus nitrozaminokat (TSNA), amelyek rákkeltőek. Ezek az anyagok agresszívak, egészségkárosítóak. A szellőztetés vagy a kinti dohányzás nem elegendő a szagok kezeléséhez, mert a ruhán, hajon, bőrön megmaradnak a fenol, kátrány és nitrozamin maradványok.

A legjobb szagtalanító

Technológiánk szagot okozó vegyületek lebontásával szüntetni meg a kellemetlen szagokat. A helyiség minden részébe eljut, így közömbösíti a gázok, gőzök okozta kellemetlen szagokat is. Az alkalmazott módszerrel a berendezési tárgyakból, kárpitokból, szövetekből, de még a könyvekből is oldja a kellemetlen szagokat. Az egészségre veszélyes doh esetén a szagot kiváltó penészt is elpusztítja.

A modern laskások nyílászárói

A korszerű nyílászárók szinte hermetikusan zárnak, a természetes szellőzést is megakadályozva. (Svédországban ezért szerelnek állítható légbeléptetőket az ablakokra.) A szellőztetés hiányában a szobákban, lakásokban a penészgomba spórái megjelennek. Szuterén lakások levegőjében és pincéknél is rendszeresen érezhetünk dohos szagot, mely a penész következménye. A szagtalanítás a szagok elnyomása helyett az oki kezelést célozza meg, s ezáltal a szagot okozó molekulákat, és a penészgomba telepeit is elpusztítja. Alkalmazott technológiánk megoldja a bepenészedett helyiségek problémáját.

Keresse szakembereinket bizalommal! 

Tipp! A fertőtlenítést követően egy sótégla megköti a levegő páratartalmát, és megelőzi a további penészgombák képződését. A sótégla tisztítja az egész szoba légterét, egészségesebbé teszi a légzést, és közvetve a további penészedést is gátolja.

Gyermekjátékok

Bár a plüssjátékok ártalmatlannak tűnnek, mégis szennyezhetik a lakás levegőjét. A játékokat különféle vegyszeres eljárásokkal kezelik, így a kipárolgó vegyületek lehetnek egészségre ártalmasak. A játékbabák és plüssfigurák a poratkák, molyok, baktériumok búvóhelyei. Minél több plüssállat van a szobában, annál több atka telepedhet meg bennük. Az otthoni plüssállatokat, babákat érdemes rendszeresen kimosni, és a poratkáktól, baktériumoktól mentesíteni.